Kaj menim o klasičnih in “online” zmenkih?

Ljudje nismo radi sami in seveda iščemo zase najboljšo družbo, nekoga, zaradi katerega se bomo počutili izpopolnjene, boljše, za katerega bomo počeli zanimive reči in nam bo ta vračal v enaki meri, zaradi katerega se bomo počutili ljubljene in želene in hkrati, da njemu nudimo enako. In zato so hitri zmenki obvezni, zato, da se predhodno spoznamo z eno osebo, ki bo mogoče ustrezala vsem našim merilom ali pa nam bo tako zelo všeč, da mogoče spregledamo tudi določene pomanjkljivosti.

Pa še ena hecna zgodbica od sosedov hrvatov 🙂
http://www.rtvslo.si/zabava/zanimivosti/najstnik-v-zagrebu-ukradel-avtomobil-da-bi-se-odpeljal-v-dubrovnik-na-zmenek/279868

Biti sam nam včasih odgovarja in enostavno potrebujemo nekaj trenutkov zase, potrebujemo mir in tišino, pa vendar pridejo tudi trenutki, ko pa potrebujemo besedo druge osebe, njeno družbo, ko se želimo nekomu izpovedati, z njo vse deliti. Običajno gre za nekoga, v katerega smo zaljubljeni, to osebo ljubimo in se ob njej počutimo odlično. Ne glede na situacijo v kateri se znajdemo, vselej je najbolj pomembno to, da je vedno prisoten nekdo, na katerega se lahko obrnemo, kateremu zaupamo in seveda tudi mi služimo njemu na enak način. Pa vendar, pomembno je takšno osebo srečati in v tej množici ljudi, ki jo poznamo, ni vedno enostavno. Včasih pa imamo možnost spoznati nekoga, za katerega imamo občutek, kot bi ga poznali že celo življenje. In običajno so hitri zmenki tisti s pomočjo katerih se začne spoznavanje. Koliko teh bo potrebnih za to, da nekoga zares ali pa vsaj do določene mere spoznamo, je seveda odvisno tako od nas kot tudi od druge osebe.

Hitri zmenki običajno potekajo tako, da spoznamo osebo, se na nek način dopade in jo želimo bolje spoznati. In ni boljšega načina od tega, kot da jo povabimo na zmenek, nekam kjer se bomo lahko do dobra spoznali, kjer bomo ugotovili, ali je prišlo do ujemanja, ali ne. Ni nujno seveda, da je vsak zmenek tudi uspešen, pa vendar prav temu ti služijo, da se medsebojno spoznamo in tako ugotovimo, ali je nekdo prava in primerna družba za nas, ali pa se to žal ni zgodilo.

Kakorkoli, hitri zmenki so torej odlična možnost in priložnost, da nekoga očaramo in da ta nekdo drug očara nas, da se spoznamo in tudi kaj več, odvisno od tega, kdo sta osebi na zmenku.