Pegasti badelj za jetra

Z vsemi toksičnimi snovmi v našem okolju iz hrane, ki jo jemo, iz zraka, ki ga dihamo in drugih virov, so nekateri mnenja, da je potrebno občasno razstrupljati svoja telesa. Pegasti badelj je koristen zaradi njegovih detoksikacijskih lastnosti, ki podpirajo delovanje jeter.

Pegasti badelj že dolgo velja za naravni način za odstranjevanje nečistoč iz telesa. Človeška jetra delujejo kot filter za toksine, ki jih naša telesa absorbirajo vsak dan. Jetra vzamejo tiste snovi, ki jih naša telesa potrebujejo za preživetje in pošljejo presežek v črevesje, kjer je izločen kot odpadna snov. Ko je ta filter preobremenjen zaradi prekomernega uživanja alkohola ali drog ali zaradi bolezni jeter, kot je hepatitis in ciroza, ne more več delovati pravilno. Pegasti badelj ima neverjetno sposobnost zaščite jeter (preberite več) pred poškodbami in za pomoč pri regeneraciji novih celic in zamenjavi že poškodovanih celic.

Kako deluje? Aktivna kemikalija v pegastem badlju je silimarin. Silymarin deluje kot antioksidant, ki zavira dejavnike, ki so odgovorni za poškodbe jeter in spodbujajo rast zdravih celic. V kliničnih preskušanjih je bil silymarin dokazano učinkovit pri zdravljenju in preprečevanju številnih vrst kroničnih bolezni jeter.

Pegasti badelj lahko vzamemo kot dodatek v obliki prahu, kapsul in tekočega izvlečka, čeprav ga nekateri raje pijejo kot čaj. Če želite čaj iz izvlečka, preprosto zmešajte suho zelišče s skoraj vrelo vodo. Čeprav FDA še ni ocenila pegasetga badlja, je standardni odmerek za zdrave ljudi 200 mg.

Kot vedno preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, preden dodate pegasti badelj k vaši prehrani. Tisti, ki imajo alergije na stvari, kot so regrat, ne smejo vzeti pripravkov, ker lahko povzročijo alergijsko reakcijo pri tej populaciji. Enako velja za nosečnice, ženske z endometriozo in ženske z materničnimi fibroidi, saj ima pegasti badelj estrogenske lastnosti. Reakcije so redke, vendar se pojavljajo. Torej, če želite očistiti svoje telo, poskusite dodati pegasti badelj k vaši prehrani. Pomaga pri bolj učinkovitem delovanju jeter in posledično lahko učinkovito razstruplja vaše telo.