6 Super nasvetov za izdelavo tort

Torte so lažje za pripravo, kot si mislite. V primeru pa da nimate časa, vam priporočamo, da si ogledate nekatere ponudnike, ki so sposobni izdelati torto tudi za poroke. Poročne torte so praviloma kupljene, saj domača izdelava ne omogoča tehnik, ki naredijo torto glamurozno.

1. Obloga torte

Kaj boste imeli od okusne torte, če ostane torta pri izdelavi zalepljena na pekač? Za enostavno odstranitev pravilno pripravite pekač. Strani pekača in dno namažite z zmehčanim maslom, nato pa z moko in obračajte posodo, da dobite popolno pokritost pekača. Za čokoladne torte zamenjajte kakav v prahu z moko. Torte, pečene v spomladanskih oblikah ali okrasnih posodah, ne potrebujejo papirja; samo maslo in moko. Nekatere druge torte bi morale iti v čiste, neobdelane posode, ker se mora torta pritrditi na straneh, da bi pravilno narasla. Za piškote so nepogrešljivi dekorativni papirji ali folije.

2. Merjenje

Natančno merjenje sestavin je lahko razlika med sočno in gumijasto torto. Za pravilno merjenje pri izdelavi torte potrebujete tri vrste merilnih pripomočkov: čisto merilno skodelico z izlivom za tekoče sestavine, skodelice z merilnimi enotami za suhe sestavine in komplet merilnih žlic. Večina receptov za izdelavo tort meri sestavine po volumnu, ne pa teži. (Na primer, recept bo zahteval 1 skodelico sladkorja in ne za 200g sladkorja.) Če postanete resnično strastno pri peki tort razmislite o merilnih kompletih. Meritve teže so najbolj natančne in se pogosto uporabljajo v naprednih receptih in mednarodnih kuharskih knjigah.

Za merjenje tekočin: Vlijte sestavino do črte, ki označuje količino, ki je potrebna. Ne pozabite: merilne skodelice pogosto vključujejo meritve volumna. Ne mešajte jih z meritvami teže.

Za merjenje suhih sestavin: Uporabite merilno žlico. Suho sestavino naložite v merilno skodelico tako, da jo polnite nad skodelico. Nato z nožem odstranite odvečno sestavino preko roba tako, da pometete ostanke nazaj v posodo. Ne mikajte se, da bi moko z merilno skodelo.

3. Pečenje

Pri izdelavi torte pustite, da se pečica segreva vsaj 20 minut; najbolje je, da pečico vključite, preden začnete delati na receptu. Ne pozabite, da se pečice razlikujejo in da ima vsaka pečica vroče točke. Najboljša rešitev za enakomerno pečenje je, da postavite stojalo v sredino pečice in vrtite položaj pekača skozi čas pečenja. Odpiranje vrat pečice prepogosto lahko povzroči padec temperature, zato uporabite okno v vratih pečice, da preverite napredek, če je to mogoče. Za večino receptov je torta pripravljena, ko začne torta odstopati stran od strani pekača in se zobotrebec, vstavljen v sredino torte odstrani popolnoma čist.

4. Hlajenje

Torta se ohladi hitreje in se ne zmehča, ko je postavljen na stojalo. Pustite jo v posodi 10 do 15 minut. Nato pa jih položite na stojalo, da se popolnoma ohladijo pred hlajenjem.

 

5. Rezanje plasti

Če želite razdeliti torto v plasti, rahlo zarežite nož okoli okrogle torte, označite linijo, kamor želite rezati. Nato potegnite nož skozi torto z nežnim žaganjem, da jo narežete na polovico.

 

6. Shranjevanje

Zamrznjene torte se hitro pokvarijo, zato je za dolgoročno shranjevanje najbolje, da jih zamrznete. Plasti zavijte v plastično folijo in nato v debelejško folijo, da jih zaščitite pred mrazom.  Za rezane torte pritisnite kos folijw k izpostavljeni površini, da se zadrži vlaga in se torta ne izsuši.