TRI FAZNA 3PHASE»SUPERLEARNING« METODA

Z metodo 3PHASE “Superlearning” se zmanjšajo učne ovire. To ima zelo pozitiven učinek na učenje tujih jezikov, zato je učenje besed zabavno. Pri tej vrsti učenja je aktivna desna hemisfera možganov, ki nam pomaga, da se znebimo učnih težav.

Na podlagi desetletij znanstvenih raziskav in uporabe te metode v vsakodnevnem življenju, zagotavlja “Superlearning” optimalno učenje ter razumevanje. Tehnologija učenja “Superlearning” aktivira in usmerja obe hemisferi možganov. To odpira možnost za hitrejše učenje in zapis naučenega v dolgoročni spomin. Prav tako je učenje s takšno metodo zabavno. Ključ s to metodo je kakovost, ne pa količina naučenega! Gre se za to, da se naučite veliko v krajšem času ter da se naučeno shrani v vaš dolgoročni spomin.

Različne tehnike, ki se uporabljajo s superlearning metodo
Sprostitev, vizualizacija, dihanje, meditacija, gibanje, ponavljanje, mentalno usposabljanje, glasba, praksa in igrivo učenje so vse tehnike s katerimi nas metoda 3PHASE Superlearning popelje v sproščeno fizično stanje.
Zato je um bolj buden, pozoren in bolj dojemljiv. Rezultat tega je hitrejše in učinkovitejše učenje tujega jezika ter lažje shranjevanje naučenih informacij v dolgoročni spomin.
Ponujamo vam storitve, ki jih drugi jezikovni inštituti v Evropi ne ponujajo!

USPEŠNOST 3PHASE METODE

Metoda 3PHASE Superlearning vam omogoča, da se v roku treh do petih dni naučite celotno besedišče, ki ga sicer pridobite v šestih mesecih, če se odločite za tečaj španščine po metodi Superlearning.

Naš jezikovni tečaj obsega:
Native speakerje – tuji učitelje

Vsi naši trenerji in trenerke so certificirani in usposobljeni s strani naše institucije, da bi zagotovili profesionalno, učinkovito in ekskluzivno storitev za naše stranke.

ALPHA STANJE

Učenje tujih jezikov z zelo učinkovito “psihično-aktivno relaksacijsko metodo”. Najbolj primerno psihično stanje za učenje se imenuje ALFA STANJE, ki je idealno stanje za možgane. V tem stanju smo najbolj sproščeni, osredotočeni.

SHRANJEVANJE INFORMACIJ

Shranjevanje učnih vsebin v dolgoročnem spominu možganov podpirajo posebne tehnike, kot so, interakcija, različne dejavnosti, igranje vlog, komunikacija, ponavljanje in teorija.

Alpha Brainwaves zagotavljajo optimalno učno stanje možganov.
Alfa stanje – raziskave so potrdile, da je idealno stanje za učenje , ko so možgani v sproščenem, vendar zavednem stanju .
S tem imamo v mislih sproščeno stanje, ne mislimo na spanje. Torej sproščeno, osredotočeno in zavedno stanje.

Na tej točki možganski valovi tečejo od približno 8 do 12 ciklov na sekundo (ali hertzov).

To se imenuje ALFA STANJE.

To se primerja z »normalnim« stanjem 13-25 Hz, ki se imenuje beta stanje . Naši možgani večino časa delujejo v beta stanju (vsakodnevno življenje).

Na drugem koncu spektra, tik pod alfa stanjem, najdemo teta stanje, ki je še počasnejše od alfa stanja, in v katerem lahko dosežemo še globljo sprostitev.

Vendar pa je to stanje težje doseči in zahteva globljo meditacijo – je pa to najbolj ustvarjalno stanje.

Počasneje je stanje spanja, ki se imenuje delta stanje .

Enostavni načini za doseganje Alfa stanja

Alfa stanje je mogoče doseči na več načinov in večina nas jo doseže v določenem času v dnevu. Tipičen čas je lahko tik pred spanjem ali preden se zbudimo.
V tem času je um jasen, dojemljiv za sprejemanje informacij in hitro vzpostavitev povezav, realizacijo in združevanje misli.

Mnogi “AHA!” oziroma »EUREKA« trenutki se pojavijo ravno v tem stanju.
Nedvomno je bilo to stanje, v katerem je bil Arhimed, ko je prišel do spoznanja o načelu gostote plavajočih teles, prav alfa stanje.
Stanje alfa je odlično tudi za sproščanje stresa.

# 1 Alfa tehnika – klasična glasba Superlearning za optimalno pospešeno učenje

Raziskovalci so ugotovili, da nekatere zvrsti glasbe lažje privedejo posameznika v želeno alfa stanje, ki je idealno za Superlearning metodo.
Številni glasbeni posnetki so lahko odlični za zagotavljanje primernega ozadja za učinkovitejše učne seje.

Ena od oblik superlearning tehnik z glasbo je učenje v pomočjo skladb baročnih skladateljev. Večina skladb poteka na frekvenci od 40 do 60 utripov na minuto.

V tečaju pospešenega učenja tujega jezika (do 200 besed na dan), je vključena baročna Superlearning glasba kot del programa.
To opcijo lahko preprosto izberete kot dodatek k ‘optilearning’ ali ‘superlearning’ tako, da kliknete to izbiro v meniju Možnosti, in izberete baročne skladbe.

»Binaural Beats« in »Brainwave Entrainment Music«
V zadnjih letih je veliko ljudi doseglo alfa stanje s pomočjo poslušanja glasbenih posnetkov, ki jih lahko prenesete v mp3 formatu ali kupite CD z dotično glasbo. To je odličen način za začetek eksperimentiranja z alfa stanjem.